Home Cloud Een hybride cloud op maat

Een hybride cloud op maat

5
cloud

Naarmate bedrijven nieuwe stappen zetten in hun digitale transformatie moeten ook belangrijke keuzes gemaakt worden met betrekking tot het inzetten van de juiste technologieën op het juiste moment. Voor velen blijft het een moeilijke oefening om de juiste balans te vinden tussen on-premise IT, private cloud en public cloud services. Een hybride cloudinfrastructuur biedt het beste van twee werelden: bedrijven kunnen gebruikmaken van de flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie van de cloud en tegelijk de controle behouden over hun assets.

Hoewel de grootste uitdaging bij een transitie naar de cloud wellicht een goede alignering tussen IT en de business is, merken we dat bij veel van onze klanten ook nog een aantal technische bezorgdheden bestaan. Concreet: controle, kosten en complexiteit. Wat de kosten betreft baart vooral de transparantie – of eerder de vrees voor het gebrek daaraan – CIO’s kopzorgen. Daarnaast blijft ook de bezorgdheid over databescherming en het risico op een vendor lock-in een belangrijke rem op de adoptie van de hybride cloud. Tot slot leeft bij veel bedrijven de overtuiging dat een migratie naar de hybride cloud een bijzonder complex traject is waarvoor te weinig expertise beschikbaar is.

Adoptie neemt snelheid
Desondanks lijken steeds meer bedrijven vandaag hun vrees voor IT-verandering opzij te schuiven om op basis van een hybride cloudscenario sneller en flexibeler invulling te geven aan businessinnovatie. Dell wil zijn klanten in die ambitie ondersteunen en doet dat onder meer via zijn partnership met Microsoft. Beide bedrijven delen de visie dat hun klanten nood hebben aan open architecturen en eenvoudig cloudmanagement, zodat ze zich kunnen toeleggen op hun businessprioriteiten.

De lancering van het Dell Hybrid Cloud System (DHCS) for Microsoft eind vorig jaar is een belangrijke stap in het ontmijnen van het pad naar een hybride cloudomgeving. DHCS for Microsoft integreert hardware van Dell met Microsofts Azure cloudplatform en Windows serversoftware. Beschouw het als een ‘cloud in a box oplossing’. Het is een modulaire oplossing met sterk geautomatiseerde systeemonderhouds- en updateprocessen. Ook back-up en site-recovery maken deel uit van het gebundelde aanbod.

DHCS maakt deel uit van onze zogenaamde Dell Blueprints. Dat zijn volledig geïntegreerde, end-to-end architecturen, die hardware, software en diensten combineren tot makkelijk uitrolbare oplossingen. Blueprints bestaan uit enerzijds appliances zoals DHCS en anderzijds uit referentie-architecturen, die meer configuratievrijheid bieden. Daardoor zijn ze weliswaar minder snel uitrolbaar, maar ze zijn wel net zo zeer gevalideerd op een bepaalde workload en makkelijk schaalbaar.

Komaf met complexiteit
Wat betekent dat voor u? DHCS maakt het mogelijk om up and running te zijn op drie uur tijd, terwijl patching en updates via een automatisch framework gebeuren. Daarmee valt een aanzienlijk deel van de migratiecomplexiteit weg. Dell biedt overigens één contactpunt met één Service Level Agreement (SLA), voor duidelijke afspraken omtrent aansprakelijkheid en een snelle afhandeling van problemen. Eveneens belangrijk is de modulariteit ervan. Daardoor kan de migratie naar een cloudomgeving op het tempo en volgens de wensen van uw organisatie gebeuren. Transparantie in de kosten biedt DHCS for Microsoft via verschillende flexibele betaalmodellen waaruit de klant kan kiezen naargelang de fase in het cloudtraject waarin hij zich bevindt.

Het doel van het partnership tussen Dell en Microsoft is om zoveel mogelijk bedrijven, ongeacht hun grootte, de kans te geven hun cloudambities te realiseren. Ons gezamenlijk aanbod, met modulaire configuraties op het vlak van compute en storage, creëert een moderne IT-omgeving, op uw maat, die uw digitale transformatie op kruissnelheid brengt.

Kris Van Haverbeke, Enterprise Marketing Manager bij Dell Belux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here