Home Ondernemen & Business De zes grootste fabels over inkjet printing

De zes grootste fabels over inkjet printing

22
inkjet

Hebt u uw lijst van goede voornemens al gemaakt? Misschien moet u er nog één aan toevoegen: overschakelen van laser printing naar inkjet. Jarenlang werd ons voorgespiegeld dat laser printing altijd beter zou zijn. Die vooroordelen blijven vandaag nog altijd grotendeels overeind, ook al heeft een onafhankelijk onderzoek van testbureau BLI, op basis van vergelijkende tests tussen Epson’s business inkjetprinter (WFP) met vergelijkbare laserprinters, onmiskenbaar bewezen dat onderstaande uitspraken voorgoed naar het rijk der fabelen mogen worden verbannen. 

FABEL 1: “INKJET-TECHNOLOGIE IS DUURDER DAN LASER.”

FEIT: Met inkjet-technologie kunnen klanten tot vier en een half maal meer afdrukken per kleurencartridge dan met laserprinters.

 • 2 maal meer prints met WFP-modellen dan met vergelijkbare kleurenlasers
 • Tot 4,5 maal meer prints met WFP Replaceable Ink Pack System (RIPS)-modellen dan met kleurenlasers en -copiers

FABEL 2: “LASERPRINTERS ZIJN PRODUCTIEVER DAN INKJET- TECHNOLOGIE”

FEIT: Inkjets zijn tot 3,5 maal sneller dan lasers voor de eerste afgedrukte pagina en de tijd besteed aan interventies kan in sommige gevallen met twee derden teruggeschroefd worden.

 • WFP-modellen zijn tot 3,5 maal sneller dan laser- en kleurencopiers voor de eerste afgedrukte pagina.
 • WFP-modellen zijn tot anderhalve maal sneller dan kleurenlasers en -copiers voor typische zakelijke printopdrachten van enkele pagina’s.
 • De tijd nodig voor interventies op WFP-modellen kan tot 66% korter zijn dan op vergelijkbare laserprinters
 • WFP RIPS-modellen kunnen tot 100% minder interventietijd vergen dan vergelijkbare kleurenlasers en lasercopiers voor een totaal aantal van 40.000 prints.

FABEL 3: “LASERPRINTERS BIEDEN EEN BETERE AFDRUKKWALITEIT DAN INKJET-TECHNOLOGIE”

FEIT: Inkjet-technologie levert professionele outputkwaliteit door minutieuze controle over de vorm en het volume van de inktdruppels

 • Inkjetprinters met PrecisionCore bieden tot driemaal meer densiteit in de spuitmond dan traditionele piezo printkoppen bij een output van 600 of 720 dpi per printchip

FABEL 4: “INKJET-TECHNOLOGIE MAAKT VEEL LAWAAI”

FEIT: Inkjetprinters zijn tot 18% stiller dan lasers

 • WFP-modellen zijn tot 18% (29.42 dBA) stiller dan lasers en lasercopiers

FABEL 5: “INKJET-TECHNOLOGIE IS MINDER BETROUWBAAR DAN LASER-TECHNOLOGIE.”

FEIT: Inkjet-technologie vergt minder vaak menselijke interventies dan laserprinters, en zijn dus betrouwbaarder

 • WFP-modellen zijn ‘Reliability Certified’ door BLI, met zelfs 75.000 afdrukken zonder misfeed of service-oproep.

FABEL 6: “INKJET-TECHNOLOGIE IS NIET MILIEUVRIENDELIJK”

FEIT: Inkjet-technologie kan de meeste printafval vermijden en verbruikt tot 82% minder energie dan lasers

 • WFP-modellen produceren tot 95% of 77 kilogram minder afval dan lasers en laser- copiers bij het afdrukken van maximaal 80.000 pages.
 • WFP-modellen verbruiken tot 82% minder energie dan lasers en lasercopiers

Laser printing was lange tijd de voor de hand liggende keuze voor kantooromgevingen, terwijl inkjet enkel geschikt werd bevonden voor commerciële omgevingen zoals textiel, labelling en andere grootschalige productie-omgevingen. Maar met de introductie van de WorkForce Pro inkjets kwam deze technologie ook binnen het bereik van gewone zakelijke omgevingen, tegen een veel lagere prijs dan kleurenlasers.

IDC verwacht dat steeds meer ondernemingen deze voordelen zullen beginnen inzien en dat tegen 2019 al 34% van de zakelijke printermarkt uit inkjets zal bestaan. De markt van de zakelijke inkjetprinter groeit met 13% per jaar, terwijl de laserprintermarkt met slechts 2% per jaar toeneemt.

De fabels beginnen dus stilaan de wereld uit te geraken. Maar het zal nog lange tijd duren voor de realiteit bij iedereen is doorgedrongen. Ons goede voornemen is in elk geval heel eenvoudig: zo veel mogelijk bedrijven duidelijk maken hoeveel baat ze kunnen hebben bij een overstap naar inkjets. Zullen we beginnen bij u?

Dominic Schouterden, Branch Office Manager Epson, bijkantoor België

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here