Home Innovatie & Strategie 4 focusgebieden voor de CIO die risico’s van digitale transformatie wil verkleinen

4 focusgebieden voor de CIO die risico’s van digitale transformatie wil verkleinen

109

Organisaties die de weg naar digitale transformatie inslaan, weten dat dit niet alleen zakelijk voordeel oplevert, maar ook veel meer complexiteit op IT-gebied. Zoals met elke verandering kan het disruptief zijn wanneer bedrijven proberen flexibiliteit en de behoefte aan stabiliteit en compliancy in evenwicht te houden.

Om de risico’s te minimaliseren, is het belangrijk dat de CIO weet waar hij op moet focussen tijdens het transformatieproces. Met de volgende vier belangrijke gebieden moet rekening gehouden worden.

Bescherming van inkomsten

Het draaiende houden van de systemen tijdens de kwartaal- en jaarafsluiting, is essentieel voor het handhaven van de aandeelprijzen en bedrijfswinsten. Het toepassen van een gecombineerde methode – die organisaties in staat stelt te switchen van reactief naar proactief – is een zeer effectieve manier om het risico tijdens deze kritieke momenten te minimaliseren. De eerste stap naar een proactieve aanpak is het verkrijgen van meer inzicht in de bedrijfskritieke functionaliteit die is verbonden met kernprocessen. Het IT-team moet het proces voor het genereren van inkomsten op meerdere systemen kunnen volgen, de processen opnieuw kunnen opzetten vanuit het perspectief van de eindgebruiker en proactief risicovolle transacties kunnen markeren. Hierdoor kun je potentiële uitdagingen identificeren en met aandeelhouders een creatief alternatief bepalen.

In ons eigen bedrijf ontdekten we bijvoorbeeld onlangs dat een deal van 10 miljoen dollar niet goed kon worden verwerkt in de laatste dagen van het kwartaal. Zodra we dit ontdekten, konden we met businesspartners samenwerken om een oplossing te vinden, waardoor we de deadline konden halen en aan de verwachtingen van onze investeerders konden voldoen.

Veilig innoveren

De grootste innovaties ontstaan wanneer een breed scala van gebruikers en echte gegevens en systemen erbij betrokken worden. Dit kan alleen worden bereikt door deze innovaties te introduceren op de werkvloer in plaats van ze in een lab- of public-cloudomgeving te houden. Om kritieke IT-services tijdens dit proces te beschermen, maar ook om innovatie te verbeteren, is het belangrijk om de netwerkarchitectuur opnieuw te ontwerpen en te moderniseren.

Bij Riverbed gebruiken we software-defined networking (SDN) – waaronder Riverbed’s eigen SD-WAN-oplossing – om een omgeving te ontwerpen waarin software en hardware naadloos van het laboratorium naar de productie kunnen worden verplaatst. Dit vergemakkelijkt innovatie zonder concessies aan beheer of beveiliging.

Verbetering van compliance en levering van applicaties

Clouddiensten, zoals IaaS en SaaS, zijn essentieel voor het succes van digitale organisaties. Echter, door de overstap van technologie in datacenters van bedrijven naar wereldwijde externe cloudproviders zijn de beschikbaarheid van het beheersysteem en het garanderen van compliancy steeds complexer geworden.

Proactief inzicht is van vitaal belang voor het voorkomen van de blinde vlekken veroorzaakt door clouddiensten. Door gebruik te maken van de juiste tools voor digital experience management, kunt u dit inzicht krijgen in de dataflow tussen bijvoorbeeld uw cloudprovider en uw omgeving. Bovendien bieden deze tools end-to-end monitoring en prestatie-inzichten voor apparaten van eindgebruikers, applicaties, netwerk en infrastructuur. Op deze manier kunt u voldoen aan de verwachtingen van de gebruiker ten aanzien van de prestaties.

Voorbereiding op fusies en overnames

In het geval van een fusie of overname is het van vitaal belang dat IT de integratie tussen bedrijven, werknemers en klanten effectief kan ondersteunen om een samenhangend nieuw bedrijf te creëren. De belangrijkste manier waarop bedrijven zich op dit scenario kunnen voorbereiden, is door vooraf aandacht te besteden aan de branch-infrastructuur. Dit betekent het vereenvoudigen van de activiteiten, het stroomlijnen van de toegang van medewerkers en het verbeteren van de prestaties, evenals het centraliseren van data om de beschikbaarheid van applicaties, disaster recovery en dataprotectie te ondersteunen.

Voor een CIO die begint aan een digitale transformatie zijn de grootste obstakels op weg naar efficiëntie complexiteit en de behoefte aan stabiliteit en compliancy. De CIO moet zich daarom richten op het opnieuw ontwerpen van traditionele netwerken en de edge voor eenvoud, snelheid en beveiliging. Daarnaast moeten ze niet bang zijn om al vroeg nieuwe oplossingen te implementeren. Hierdoor kunnen ze hun digitale transformatie versnellen en zorgen voor betere prestaties en tevredenheid van de eindgebruiker, én concurrentievoordeel voor hun bedrijf garanderen, nu en in de toekomst.

Rich Hillebrecht, Chief Information Officer en Chief Information Security Officer bij Riverbed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in