Home Security Digitale inspecteur zorgt voor automatische anonimisering

Digitale inspecteur zorgt voor automatische anonimisering

35
dainamics

BrainCreators introduceert een Automated Recognition & Anonymization (ARA) systeem en vindt een eerste klant in Schiphol. Hiermee kun je privacygevoelige informatie automatisch uit videobeelden van videosurveillance camera’s verwijderen. Vervolgens kunnen organisaties de camerabeelden voor elk doel gebruiken en tegelijkertijd voldoen aan de privacy voorschriften (AVG).

AVG-compliant

ARA kan de beelden die videosurveillance-camera’s registreren continu verwerken, waarbij het personen detecteert aan de hand van gezichten, lichaamshouding en bewegingspatronen, zonder die personen te identificeren. ARA anonimiseert gedetecteerde personen standaard. Dit sluit elke vorm van identificatie of profilering uit en voldoet aan de AVG-voorschriften. Zowel dititale als menselijke inspecteurs kunnen ARA-videobeelden na anonimisering buiten het videosurveillance-domein veilig gebruiken. Dat is een groot voordeel.

Inspecteurs op Schiphol

De eerste klant die gebruik gaat maken van ARA is de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Zij gaat het systeem integreren met videosurveillancecamera’s op de luchthaven om beelden te anonimiseren. Vervolgens zal worden bekeken hoe digitale inspecteurs zijn in te zetten voor diverse toepassingen.

Denk hierbij aan het razendsnel en geanonimiseerd herkennen van verdacht gedrag, zodat politie en security sneller kunnen ingrijpen. Daarnaast kan automatische visuele inspectietechnologie worden ingezet om de drukte op de luchthaven te beheersen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld eenvoudig worden gecontroleerd of bezoekers zich houden aan de COVID-19 regels, zoals het dragen van een mondkapje en het 1,5 meter advies.

Inspecties

Men kan ook digitale inspecteurs toepassen voor visuele inspectie van objecten en oppervlakten. Zo plan je onderhoudswerkzaamheden sneller en effectiever in. Men krijgt direct door welke assets, zoals verlichting, tegelvloeren, rookdetectors en bewakingscamera’s, onderhoud nodig hebben. Hierdoor kunnen Schiphol en haar hoofdaannemers het onderhoud van assets efficiënter beheren, kosten besparen en risico’s beter in kaart brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here