Home Innovatie & Strategie Een leider in de circulaire economie worden

Een leider in de circulaire economie worden

153

Bij Lexmark geloven we heilig in de circulaire economie. We ontwikkelen producten die langer gebruikt kunnen worden en waarin gerecyclede materialen zijn verwerkt. Hierdoor worden er minder grondstoffen gebruikt en minder afval gestort. Dit helpt de manier waarop onze klanten goederen consumeren veranderen.

We zijn er trots op dat we oprichter zijn van de European Remanufacturing Council (CER) en lid van de Ellen MacArthur Foundation. We werken samen met andere bedrijven aan het herdefiniëren en herontwerpen van producten zodat ze passen in een circulaire economie. Die is beter voor de wereld dan een lineaire economie waarin producten in één richting worden gewonnen (de grondstoffen), gebruikt (één item) en weggegooid (naar een stortplaats).

Trots

Cartridge recycling, via ons Lexmark Cartridge Collection Programme (LCCP), moedigt klanten over de hele wereld aan om gebruikte cartridges terug te brengen naar onze productiefaciliteiten. Daar worden ze gedemonteerd, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt bij de productie van nieuwe cartridges, wat resulteert in een nul-stortings- en verbrandingsbeleid. We zijn er trots op dat ons LCCP-programma in 2018 8.134 ton cartridges heeft ingezameld, waarvan 53% in 2019 is hergebruikt en ons doel is om in 2022 60% te bereiken.

Als industrie, als het gaat om het creëren van een volledig circulair printer-fabricageproces, hebben we nog wel wat knelpunten te overwinnen. Om dit te bevorderen hebben we ons aangesloten bij het C-SERVEES-project. Dit is een consortium van deskundige, zeer gemotiveerde mensen die werken aan de ontwikkeling van een circulair economisch bedrijfsmodel voor de elektrische en elektronische sector. Deskundigen die bijdragen aan het voorkomen van het afval van afgedankte apparatuur (AEEA).

Complexe afvalstroom

AEEA is een van de snelst groeiende afvalstromen ter wereld. Een stroom bestaand uit een complex mengsel van waardevolle materialen die grote milieu- en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze niet goed worden beheerd. Alleen al in de EU is AEEA met 3-5% per jaar toegenomen. Afvalpreventie is nauw verbonden met het opknappen van producten en als het gaat om onze printers, werken we aan een aantal initiatieven.

Onze apparaten zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat ze gemakkelijk te demonteren zijn. Alle draaipunten van deuren bevinden zich in vervangbare modules. Onze frames bevatten ook geen deurknoppen of klinknagels die een nadelige invloed kunnen hebben op de duurzaamheid van de printer. We werken ook aan het soepeler maken van de revisieketen door de informatie over de conditie van geretourneerde printers te verbeteren, de volumes te vergroten door de kosten van inzameling te verlagen en geschikte geredde onderdelen te hergebruiken tijdens het refurbishment-proces.

Milieu

Het laatste deel van de uitdaging is de acceptatie van gereviseerde producten door de klant te vergroten. Gelukkig hebben steeds meer consumenten over de hele wereld aandacht voor het milieu. Ze verwachten dat de producten die ze kopen en de bedrijven waar ze kopen zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat we dit doel ook zullen bereiken.

Peter van Broekhoven, Managing Director bij Lexmark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in