Home Innovatie & Strategie De headset: drie features die niet mogen ontbreken

De headset: drie features die niet mogen ontbreken

70
dainamics

Het kiezen van de juiste headset is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Neem de talloze opties en verschillen in features die moderne headsets te bieden hebben. Naast de voor de hand liggende factoren, zoals pasvorm, comfort, stijl en gewicht, zijn er nog veel meer factoren en features die je in overweging moet nemen. Dit, voordat je een keuze maakt. Weet jij welke? Hieronder vind je de drie belangrijkste ‘verborgen’ features die meespelen bij het kiezen van een nieuwe headset.

1 Een goede microfoon

Naast een goede audio-ontvangst – dus wat je zelf hoort tijdens een gesprek – is een van de belangrijkste features van een headset dat die beschikt over een kwalitatieve noise-cancelling microfoon. Volgens onderzoek van Poly draagt 65 procent van de gebruikers dezelfde headset voor al hun dagelijkse activiteiten. Denk daarbij aan muziek luisteren, werk- en privételefoontjes en zelfs trainingen. Een slechte noise-cancelling microfoon resulteert in een ongemakkelijke ervaring voor jou en je gesprekspartner aan de andere kant van de lijn. Als een microfoon achtergrondgeluid onvoldoende wegfiltert, hoort je gesprekspartner allerlei bijgeluiden. Zo kan hij of zij zich niet focussen op het gesprek. Om deze frustrerende situatie te voorkomen, is het belangrijk dat je headset beschikt over een professionele microfoon. Dit, zodat je ongestoord gesprekken kunt voeren van hoge kwaliteit. De juiste microfoon filtert omgevingsgeluiden weg. Dit faciliteert heldere audio. Een win-winsituatie voor jou en je gesprekspartner.

2 Bijbehorende app

Met een bijbehorende app stem je je luisterervaring af op je behoeften. De app laat je jouw voorkeuren instellen voor wat betreft het geven van opdrachten en de keuze van je taal. Daarnaast komt een zoekfunctie ook goed van pas, zodat je altijd weet waar je headset is voor het geval je hem per ongeluk ergens laat liggen. Ook moet de app firmware-updates heel eenvoudig maken. Daarmee houd je jouw headset altijd up-to-date met de nieuwste versies en features.

3 Stem- of lichtsignalen

Moderne headsets hebben veel verschillende features en bedieningsopties. Dat betekent dat het apparaat goed met je moet communiceren over de status. Het geluidsniveau, of de microfoon aan- of uitstaat en het batterijniveau – het zijn slechts enkele voorbeelden van belangrijke informatie waarover de headset je snel en eenvoudig zou moeten informeren. Sommige headsets hebben deze opties niet, maar veel communiceren wel over hun functiestatus met licht- of geluidsignalen. Het lichtsignaal bestaat vaak uit een of meerdere knipperende en gekleurde ledlampjes. Een stemsignaal informeert je direct over hoeveel praattijd er nog over is en of je op mute staat of niet. Onthoud dus hoe belangrijk het is om eenvoudig geïnformeerd te worden over de status van je headset – en wat de voordelen hiervan zijn.

Sebastiaan Hoogstadt, Country Manager Benelux bij Poly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here