Home Arbeidsmarkt & Onderwijs Helft van leidinggevenden beweert dat hun digitale strategie achterhaald is

Helft van leidinggevenden beweert dat hun digitale strategie achterhaald is

63

Leidinggevenden in finance, HR en IT erkennen het belang van digitale transformatie, maar toch zegt 55% (vs. 48% in de Benelux) dat hun digitale strategie altijd of vaak wordt ingehaald door de bedrijfseisen. Dat blijkt uit een onderzoek met 1.150 senior leidinggevenden van Workday.

De acceleration gap wordt steeds groter: de bedrijfsbehoeften ontwikkelen zich sneller dan de technologie, processen en cultuur die nodig zijn om die behoeften bij te houden. Bijgevolg kiezen leidinggevenden voor een meer duurzame benadering van transformatie door prioriteit te geven aan de toegang tot data en de werknemerservaring. Om de acceleration gap te dichten, richten leidinggevenden van de verschillende bedrijfsonderdelen zich op:

Finance: Uniforme, snel beschikbare data.

Meer dan de helft van de financiële leidinggevenden (51%) zegt dat voor het versnellen van de cycli van planning, uitvoering en analyse, nieuwe technologie een van de belangrijkste elementen is om te helpen bij het integreren van data tussen verschillende systemen en het doorbreken van interne datasilo’s. Toch zegt 61% (vs. 30% in de Benelux) dat ze het meeste behoefte hebben aan technologie die financiële, personele en operationele gegevens samenbrengt. 64% (vs. 70% in de Benelux) geeft toe dat het weken – of langer – duurt om aan het eind van een rapportageperiode resultaten te verkrijgen.

HR: Werknemerservaring en ontwikkeling van vaardigheden.

Uit het onderzoek blijkt dat 25% van de HR leidinggevenden veerkracht en aanpassingsvermogen op de eerste plaats zetten als het gaat om vaardigheden die ervoor zorgen dat teams kunnen blijven voldoen aan de veranderende bedrijfseisen. Verder zegt 50% (- vs. 53% in de Benelux) van de leidinggevenden in HR dat positieve werknemerservaringen het belangrijkst zijn om transformatie binnen het bedrijf te versnellen, alsook snellere verwerving van nieuwe vaardigheden en talent (33% – vs. 50% in de Benelux).

IT: Silo’s doorbreken om automatisering te stimuleren.

CIO’s zijn de sleutelspelers als het gaat om transformatie op basis van data. Toch vertrouwt slechts 42% van de IT leidinggevenden erop dat hun teams cloudtechnologieën kunnen inzetten, zonder dat legacysystemen zorgen voor beperkingen. Verder heeft de helft van de leidinggevenden in IT (50% – vs. 36% in de Benelux) moeite om het tempo bij te houden van service upgrades van legacytechnologie. 59% (zelfde cijfer in de Benelux) zegt dat het weken of maanden kan duren om een geautomatiseerd bedrijfsproces te veranderen.

Digitale transformatie omarmen

Workday helpt organisaties de digital acceleration gap te dichten met Workday enterprise management cloud, die een eenduidig beeld geeft van financiële, personele en operationele data om organisaties te helpen zich aan te passen en het steeds hogere tempo van veranderingen voor te blijven. Digitale transformatie is niet langer een keuze: het is noodzakelijk om bij te blijven in de veranderende wereld van vandaag. Toch is er, zoals het onderzoek laat zien, een acceleration gap. Dat moeten organisaties aanpakken om ervoor te zorgen dat hun digitale ontwikkeling gelijke tred houdt met de groeiende en veranderende eisen van hun business. Het is goed om te zien dat internationale leidinggevenden in finance, HR en IT hun transformatiestrategieën meer doordacht aanpakken door technologie in te zetten, zoals Workday, die de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen in het hele bedrijf stimuleert.

Door Dorien Roes, Country Manager Belux van Workday

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in