Home Klantcases SAP Joule integreert met Microsoft Copilot voor een uniforme werkervaring

  SAP Joule integreert met Microsoft Copilot voor een uniforme werkervaring

  SAP,

  SAP kondigde op SAP Sapphire aan dat zijn generatieve AI-copilot Joule de handen ineenslaat met Microsoft Copilot voor Microsoft 365. Dit biedt gebruikers naadloos toegang tot informatie uit interacties met zowel SAP- als Microsoft 365-toepassingen. Ze krijgen hierdoor meer gedaan in de workflow, zonder te wisselen tussen verschillende systemen.

  Een vraag die mij vaak wordt gesteld is: hoeveel copilots heb ik nodig voor mijn bedrijf? Het gaat echter niet om het aantal, maar om welke AI-assistent je wanneer inzet. Door de integratie van twee toonaangevende generatieve AI-copilots voor bedrijven krijgen gebruikers de mogelijkheid om beide tegelijkertijd te gebruiken.

  Rijkere inzichten

  SAP en Microsoft beginnen later dit jaar met de integratie van Joule en Copilot voor Microsoft 365. Ze combineren bedrijfsgegevens uit SAP met contextuele kennis uit Microsoft 365, waaronder Microsoft Teams, Outlook, Word en meer. Hierdoor leveren ze rijkere inzichten voor betere besluitvorming.

  Met deze integratie creëren SAP en Microsoft geheel nieuwe manieren om de productiviteit te verhogen. Door bijvoorbeeld Copilot voor Microsoft 365 in Joule te integreren, kan een gebruiker een vlucht boeken met SAP Concur en Joule, en Joule kan zijn agenda blokkeren in Microsoft Outlook.

  Of denk aan een productmanager die met een multifunctioneel team werkt aan de lancering van een nieuw product. Ze vergaderen regelmatig via Microsoft Teams en werken samen met Microsoft 365. Joule kan verbinding maken met de individuele vaardigheidsprofielen van het team die zijn opgeslagen in SAP SuccessFactors en de belangrijkste bedrijfsinformatie die zich in SAP S/4HANA Cloud bevindt. De nieuwe integratie stelt productmanagers in staat om bedrijfsactiviteiten met het team te coördineren, gewoon door een paar query’s te gebruiken.

  Potentieel van AI ontsluiten

  De tijdens Sapphire aangekondigde samenwerking is de volgende stap in de langdurige relatie tussen SAP en Microsoft, waarbij de nieuwste generatieve AI-innovatie wordt gebruikt om de meest fundamentele zakelijke uitdagingen van klanten op te lossen. Toekomstige plannen voor tweerichtingsintegratie stellen gebruikers in staat om te profiteren van een uniforme ervaring, ongeacht welke copiloot ze kiezen.

  “Het potentieel van AI, dat enorm is, kan alleen worden ontsloten door de mogelijkheden die beschikbaar zijn in de applicaties die mensen tegenwoordig gebruiken”, zegt Muhammad Alam, hoofd SAP Product Engineering en lid van de raad van bestuur van SAP SE. “Met de bidirectionele integratie van Joule en Copilot voor Microsoft 365 stellen we werknemers in staat om meer gedaan te krijgen in de stroom van hun werk door middel van naadloze toegang tot informatie uit bedrijfsapplicaties in SAP en Microsoft 365.”

  “Microsoft en SAP streven ernaar oplossingen van wereldklasse te bieden om onze klanten te helpen hun meest fundamentele zakelijke uitdagingen op te lossen”, zegt Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud + AI bij Microsoft. “De integratie van Microsoft Copilot en Joule brengt de kracht van generatieve AI samen om een grotere productiviteit van medewerkers te ontsluiten en stelt ondernemingen in staat om klantgerichte innovatie te versnellen in een uniforme ervaring.”

  Dr. Philipp Herzig is Chief AI Officer bij SAP SE