Home Data & Storage Lijdt uw organisatie onder een digital performance gap?

Lijdt uw organisatie onder een digital performance gap?

50
dainamics

Klanten op hoog niveau digitale diensten bieden is inmiddels een kritisch onderdeel van het succes van een bedrijf. Dit wordt uitgebreid onderkend binnen alle branches en sectoren. Dit toon ook het Riverbed Digital Performance Global Survey 2018 aan. Daaruit blijkt dat duizend bedrijfsmanagers wereldwijd het hierover eens zijn. Voor deze managers is het ontwerpen en implementeren van een digitale strategie een essentieel component voor de toekomst van hun organisatie. En doen ze dat het liefst zo snel mogelijk. Sterker nog, 91 procent van de respondenten gaf aan dat de digitale ervaring vandaag de dag nog sterker in verbinding staat met de omzet van het bedrijf dan drie jaar geleden.

Bedrijfsmanagers zien bovendien in dat digitalisering een positief effect heeft op hun organisatie. Dit, voor wat betreft omzetstijging, merkreputatie en medewerkersproductiviteit. Maar ondanks dat inzicht bestaat er nog altijd een digital performance gap. Bijna 80 procent van de bedrijfsmanagers gaf aan dat kritische digitale diensten tenminste een keer per maand niet doen wat er van ze verwacht wordt. Met als resultaat een negatief effect op de medewerkersproductiviteit en gebruikerservaring. Bovendien zegt zelfs 95 procent dat budgetbeperkingen, legacy-netwerken en gebrek aan inzicht in de digitale ervaring van gebruikers leiden tot een verhoogde drempel ten opzichte van digital performance.

Inzicht is een must

Hoe goed een digitale dienst of tool presteert, of het nu gaat om een online retail-interface, digitale gezondheidsdienst of mobielbankieren-app, is de meest kritische factor in het bepalen of de digitale ervaring van de eindgebruiker goed of slecht is. Dat betekent dat het verschil tussen hoe een digitale tool werkelijk presteert en het potentieel ervan een beslissende factor is voor het succes van een bedrijf. Het eerdergenoemde onderzoek van Riverbed toont aan dat organisaties die volledig inzicht hebben in de digitale ervaring van de eindgebruiker op weg zijn om de digital performance gap te dichten. Dit inzicht stelt ze in staat om op tijd problemen te identificeren. En de impact ervan te meten en snel actie te ondernemen.

Inzicht in de volledige digitale ervaring wordt door 99 procent van de bedrijfsmanagers gezien als cruciaal onderdeel voor het succesvol meten en beheren van die ervaring. Daarnaast gelooft 98 procent dat een moderne, next-generation infrastructuur essentieel is om de flexibiliteit te kunnen bieden om de digital performance te verbeteren. Bedrijfsmanagers zijn het er daarnaast duidelijk over eens dat het nú het moment is om deze mogelijkheden te implementeren.

  • 77 procent gelooft dat het voor hun bedrijven essentieel is om binnen 12 maanden te investeren in een betere digitale ervaring voor gebruikers of klanten.
  • 95 procent gelooft daarnaast dat zij die de komende 12 maanden geen actie ondernemen te maken krijgen met negatieve consequenties. Die consequenties bestaan onder meer uit minder omzet, uitgestelde productlanceringen, klantverlies, een aangetaste merkreputatie en een lagere medewerkersproductiviteit.

Voorsprong

Organisaties die zich in het proces bevinden van de implementatie van een digitale strategie die volledig inzicht combineert met een next-gen infrastructuur krijgen een technologische voorsprong op de concurrentie. Zij krijgen hierdoor de mogelijkheid om opkomende technologieën zoals artificial intelligence en machine learning in hun oplossingen te integreren. En tevens de status quo te verstoren en volledig nieuwe productcategorieën te ontwikkelen.

Digital performance heeft invloed op alle aspecten van een bedrijf. Dit, omdat het rechtstreeks verbonden is met de eindgebruikers- en klantervaring. Dat betekent dat bedrijven die concurrerend willen blijven, optimale resultaten willen bieden. En verspilde tijd en frustraties willen voorkomen. Die bedrijven moeten nu actie ondernemen.

Subbu Iyer, Chief Marketing Officer, Riverbed Technology

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here