Home Innovatie & Strategie Wie volgt de CDO op?

Wie volgt de CDO op?

21
CDO

De Chief Digital Officer of CDO is een rol die de huidige digitale transformatie ontgroeid is. Digitale transformatie heeft gemaakt dat marketing- en IT-afdelingen in elkaars vaarwater terecht gekomen zijn. Een chaotische samenwerking is vaak het gevolg. De functie van CDO is daarom in het leven geroepen. Dit is een opzichter die de niet-samenwerkende afdelingen in het gareel moest houden. Deze functie is echter niet het antwoord op het vraagstuk van de digitale transformatie.

De rol van de CDO

De laatste jaren was een stijgende lijn in het aantal CDO’s binnen directies te zien. De Chief Digital Officer werd oorspronkelijk geïnstalleerd om bedrijven te herstructureren en een overzichtelijke digitale infrastructuur te integreren binnen het bedrijf met een adequate samenkoppeling van IT, marketingsystemen en sales. Daarnaast is het de taak van de CDO om alle teams voeling te doen krijgen met activiteiten en prioriteiten van andere teams. Enerzijds kan de marketingafdeling namelijk software-oplossingen aanschaffen zonder overleg met de IT-afdeling over bijvoorbeeld mogelijke complicaties met andere systemen. Anderzijds denkt de IT-afdeling primair aan de technische infrastructuur. De voor- of nadelen hiervan voor de marketing van het bedrijf blijven onderbelicht. De CDO moet ervoor zorgen dat beide aspecten worden erkend en cohesie ontstaat.

Passant

Het probleem is echter dat de CDO een passant is. Hij integreert de afzonderlijke afdelingen, systemen en oplossingen met elkaar. Hij doet dit naar eigen inzicht. Het gevolg is dat een bedrijf een extra directielid aanwerft, die vervolgens vertrekt en een infrastructuur achterlaat waar de volgende CDO weer opnieuw moet aan gaan bouwen. Het kost het bedrijf geld aan salaris en oplossingen en raakt datzelfde budget wederom kwijt wanneer een nieuwe CDO wordt aangesteld. De verschillende afdelingen hebben alsnog geen idee waar de ander mee bezig is.

CIO en CMO op de plek van CDO

Het alternatief is om de Chief Information Officer en Chief Marketing Officer beiden op de stoel van de CDO te plaatsen en hen te laten samenwerken om zo tot een geïntegreerde aanpak te komen. Uit een enquête van Progress onder beleidsmakers bleek dat 78% van de ondervraagden van mening is dat marketing en IT beter met elkaar moeten samenwerken om tot een goede digitale transformatie te komen.

Evolueren

De functies van CIO en CMO moet daarom toekomstgericht evolueren. Vanwege de digitale transformatie van bedrijven worden silo’s doorbroken, waardoor de CMO en CIO niet in hun eigen hokje kan blijven zitten. Het is van belang dat de CIO begrijpt welke technologische eigenschappen de marketing van het bedrijf nodig heeft. Inmiddels is dit uitgebreid naar analytics, integratie van verschillende platformen en marketingkanalen en het ontwikkelen van gepersonaliseerde digitale ervaringen. Aan de andere kant moet de CMO kennis opdoen van technologieplatformen, technieken en data die de marketing aandrijven, maar worden gecontroleerd door de IT-afdeling. Op voorwaarde dat deze functies goed samenwerken, vormen marketing en IT samen de drijvende kracht achter de groei van een bedrijf.

Interne selectie

Een geheel nieuwe functie creëren van CDO, als soort scheidsrechter, werkt niet gegarandeerd op lange termijn. Daarentegen een CMO of CIO die bezig is met de digitale toekomst van het bedrijf, kan een veel grotere impact hebben op langere termijn. Het lijkt een slimme strategie om een CDO aan te nemen voor de uitdagingen van het bedrijf weerstand te bieden, maar waarschijnlijk zijn die vaardigheden al binnen de directie beschikbaar en klaar om op nieuwe manieren te worden ingezet. Vertrouw op de huidige medewerkers om te transformeren.

Stephan Leferink, General Manager Benelux, Progress

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here